29 May 2008

Quiksand - Photos
see photos : http://www.fecalface.com

May 16 - June 22, 2008
"Quiksand"
Curated by Lin Felton (AKA QUIK who was a lengendary '80s NYC graffiti writer)
@Kunstencentrum Signe
Willemstraat 91
Heerlen, NL
Photos: Mike Giant


QUIKSAND
'Old School' en nieuwe graffitikunst bij kuS
17 mei t/m 22 juni 2008

Op vrijdagavond 16 mei om 20.00 uur opent bij kuS (kunstencentrum Signe) in Heerlen een tentoonstelling van oude en nieuwe graffitikunst onder curatorschap van QUIK.

'Graffiti is monumentale schilderkunst die zich door het stadsbeeld beweegt'
Frans Haks († 2006), directeur Groninger Museum

Lin Felton, of beter QUIK, is een van de bekende graffitikunstenaars die afkomstig is uit de New Yorkse kunstscene van de jaren tachtig. In mei 2007 heeft QUIK zijn intrek genomen in de 'artist-residency' of het kunstenaarsverblijf van kuS, ver weg van de hectische kunstwereld in Brussel, Parijs en New York. Ter afsluiting van zijn verblijf in Heerlen organiseert kuS een tentoonstelling over de grafitti kunst van de afgelopen jaren onder curatorschap van QUIK zelf. Naast werk van beroemde collega's uit binnen- en buitenland zullen ook samenwerkingsprojecten van QUIK met jonge graffitikunstenaars uit de regio te zien zijn.

De tentoonstelling laat werk zien van old- en new school kunstenaars als
QUIK, CES, REVOLT, TWELVE, LASER 3.14, CAT22, CASROC, MARE 139, IKON, ESOR, FUME, LOIC, BOMBER,GIANT, ATEM, GOZE, OENO, DIZE, WUZE, SAN, MESNAGER, PRO SHUCK, DOES, NASH, CES53, ENES, BEAT, MAZE en SUPERBRETSIG.

Graffiti-specialist Steven Kolsteren van het Groninger Museum zal de tentoonstelling QUIKSAND op vrijdagavond 16 mei om 20.00 uur openen. DJ CAT22 en DJ SERCH staan garant voor de juiste muzikale omlijsting.

Buiten kuS
Tijdens de expositie QUIKSAND zullen de uitgenodigde graffitikunstenaars op speciaal daarvoor aangewezen plekken in en om Heerlen aan het werk gaan. Zo zullen er door LICOM beschikbaar gestelde schaftketen worden voorzien van graffitikunst en op het voormalig Philpsbedrijven terrein op de Molenberg is door TCN Charlemagne een wand van een loods ter beschikking gesteld. Meer werk van QUIK zal te zien zijn in de Timmerfabriek in Maastricht tijdens de Kunsttour 2008 op 24 en 25 mei, dat dit jaar ook in het teken staat van graffitikunst.

Een gratis boekje "Vandals and Crusaders" over de geschiedenis van graffitikunst kan worden gedownload op www.historyofgraffitiart.com

QUIKSAND (17.05.08 - 22.06.08)
Openingstijden: do 14.00-19.00 u vr za zo 14.00-17.00 uur
Opening: vrijdag 16 mei 20.00 uur

kuS (kunstencentrum Signe) Willemstraat 91 a Heerlen
www.kunstencentrumsigne.nl

No comments: